Telefon: 0383-178 00
E-post: info@svetsometall.se

Om oss

Korsberga Mekaniska AB grundades 1975 som namnändrades till Vetlanda Svets & Metall 2005 då företaget flyttade till sina nuvarande lokaler i Vetlanda, Småland. Vi är ett legoföretag inom verkstadsindustrin med ISO 9001 kvalificering sedan 2012.

2006 investerade vi i en CNC styrd bockningsmaskin av märket URSVIKEN OPTIFLEX. 2009 investerade vi i en TRUMPF TRUPUNCH 3000. Med den har vi möjlighet att samtidigt som vi nibblar och stansar kan vi bocka skänklar upp till 28 mm, rullgrada och vid hålstansning kan vi även utföra gängning, försänkningar och kragningar med mycket hög precision. 2013  investerade vi i en CNC styrd bockningsmaskin av märket GUIMADIRA .

Företaget ägs och drivs av Pavel & Anne-Marie Vladimira Lisefors och har mellan 9-11 anställda beroende på säsong.

Vi serietillverkar bl.a transformatorstationer och nya kopplingsstationer till elkraftsindustrin som används både till den traditionella elförsörjningen och den miljövänligare energin som utvinns av vind och hav. Vetlanda Svets & Metall har stor kunskap om plåtbearbetning och svetsning. Vi använder följande svetsmetoder: migsvets, tigsvets, pinnsvets, punktsvets.

Bland kunder återfinns bl.a Bjädes Mekaniska, Pallco, Stålöv och Holtab med flera. Vi utför även svetsreparation av aluminium & rostfritt till BEGE Bil/Lastvagnar och Holmgrens Bil samt svetsreparationer av aluminiumfälgar mm. Vi har tagit fram ett eget koncept på ett lättviktschassi anpassat för att kunna hålla nere vikten för påbyggnader av lätta lastbilar.

Söker du en partner inom svetsning med höga krav och kvalitetsmål kontakta oss i dag!