Telefon: 0383-178 00
E-post: info@svetsometall.se

Om oss

Korsberga Mekaniska AB grundades 1975 som namnändrades till Vetlanda Svets & Metall 2005 då företaget flyttade till lokaler i Vetlanda, sedan hösten 2022 finns bolaget tillsammans med sitt systerbolag i deras lokaler i Knislinge mellan Kristanstad och Osby. Vi är ett legoföretag inom verkstadsindustrin.

2006 investerade vi i en CNC styrd bockningsmaskin av märket URSVIKEN OPTIFLEX. 2009 investerade vi i en TRUMPF TRUPUNCH 3000. Med den har vi möjlighet att samtidigt som vi nibblar och stansar kan vi bocka skänklar upp till 28 mm, rullgrada och vid hålstansning kan vi även utföra gängning, försänkningar och kragningar med mycket hög precision. 2013  investerade vi i en CNC styrd bockningsmaskin av märket GUIMADIRA .

Vi serietillverkar bl.a transformatorstationer och nya kopplingsstationer till elkraftsindustrin som används både till den traditionella elförsörjningen och den miljövänligare energin som utvinns av vind och hav. Vetlanda Svets & Metall har stor kunskap om plåtbearbetning och svetsning. Vi använder följande svetsmetoder: migsvets, tigsvets, pinnsvets, punktsvets.

Bland kunder återfinns bl.a Bjädes Mekaniska, Pallco, Stålöv och Holtab med flera.

Söker du en partner inom svetsning med höga krav och kvalitetsmål kontakta oss i dag!